Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024

Під Дніпром спалах коронавіруса: масово захворіли діти (Подробиці)

Під Дніпром спалах коронавіруса: масово захворіли діти (Подробиці)

У соцмережі з'явилася інформація про те, що в дитячому оздоровчому таборі «Перлина Придніпров'я», який знаходиться в Новомосковському районі діти масово захворіли на коронавірус. Батьків просять забрати своїх дітей додому.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Днепровскую Панораму.

 

Що відбувається насправді - читайте далі у матеріалі.

 

В комунальному закладі «Дитячий оздоровчий центр соціальної реабілітації санаторного типу« Перлина Придніпров'я », яке знаходиться в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області, виявили хворих на COVID-19.

 

За словами директора дитячого центру Ольги Лозової, ситуація про масове захворювання відповідає дійсності. У санаторії підтверджений факт про виявлення 11 випадків захворювання на коронавірус серед дітей.

 

Подробиці

У понеділок, 22 лютого, від однієї дитини надійшла скарга на те, що вона перестала відчувати запах. На місце приїхали співробітники Новомосковської лабораторії і підтвердили захворювання на COVID-19.

 

23 лютого на місце вже приїхала бригада, щоб взяти тести у всіх дітей і персоналу установи.

 

У середу, 24 лютого, були отримані результати, які підтвердили зараження у 11 дітей. Їх відразу ізолювали від інших. П'ятьох з них забрали додому батьки, ще шість дітей госпіталізовані в лікарню в стабільному стані.

 

У решти дітей були негативні тести. Тобто, всі інші діти були здорові. З Нікополя 9 дітей проходили оздоровлення та повинні були знаходитися в центрі до 2 березня, але через те, що комісія вирішила закрити «Перлину» на 2 тижні, то їх відправили додому. Це викликало нерозуміння у батьків.

 

Як виявило розслідування, в центр приїхала одна хвора дитина, яка інфікувала інших. Тепер діти всіх наступних змін після того, як через 2 тижні відкриють установу, будуть проходити обов'язкове тестування на COVID-19. Як каже Ольга Юріївна, до цього таких ситуацій у них не було.

 

За рік в «Перлині Придніпров'я» проходить оздоровлення 2 800 дітей пільгових категорій. За одну зміну, яка триває 21 день, установа приймає 200 дітей з різних населених пунктів Дніпропетровської області.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From