Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024

Прогноз магнітних бур на листопад: коли вдарить по серцю і судинах

Прогноз магнітних бур на листопад: коли вдарить по серцю і судинах

Геомагнітна буря може негативно впливати на наше самопочуття.

 

Фахівці сонячної лабораторії щомісяця готують прогноз магнітних бур. Багато метеозалежних людей дуже чутливі до сонячних коливань. Магнітна буря навіть середньої сили може викликати погіршення самопочуття.

 

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

 

Магнітні бурі в листопаді: небезпечні дати

Магнітні бурі в листопаді / фото tesis.lebedev.ru

У листопаді не передбачається великих магнітних бур. Невелика магнітна буря очікується лише в суботу 6 листопада. Однак прогноз на місяць є неточним і може змінитися з часом.

 

Геомагнітні бурі: вплив на здоров'я

У дні підвищеної сонячної активності можливе виникнення таких симптомів: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині та суглобах, підвищений артеріальний тиск, загострення хронічних захворювань, безсоння. Особливо важко переносять магнітні бурі літні люди і вагітні жінки.

 

Заріцький Олександр - лікар-невролог Київської міської клінічної лікарні №7: "Магнітні бурі впливають здебільшого на тих людей, в яких уже є певні хронічні патології, можливо, не виявлені. Тому я рекомендую регулярно робити обстеження свого організму.

 

У такі дні бажано не займатися важкою роботою. Особливо не рекомендоване розумове навантаження. Я раджу скоротити свій робочий день і більше відпочивати: чи вдома, чи прогулятися на свіжому повітрі, якщо дозволяють погодні умови.

 

Якщо болить голова при магнітних бурях, я раджу регулярно виміряти тиск. У разі незначного пониження може допомогти і чашечка міцної кави. Але все ж краще не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря".

 

 

 

 

 

коментар / Reply From