Dark Mode
  • субота, 18 Травня 2024

Пенсії у квітні виплатять своєчасно — ПФУ у Дніпропетровській області

Пенсії у квітні виплатять своєчасно — ПФУ у Дніпропетровській області

Органи Пенсійного фонду на Дніпропетровщині працюють у штатному режимі, працюють усі сервісні центри, проводиться прийом громадян. Про це під час брифінгу 29 березня повідомила заступниця начальника ГУ Пенсійного фонду у Дніпропетровській області Наталія Корнійчук.

 

"Фінансування усіх пенсійних виплат у березні закінчилося достроково, всі пенсіонери отримали своєчасно пенсійні виплати. З 1 березня проведена індексація пенсійних виплат. Всі ті особи, які мали право на підвищення, отримали пенсії у підвищеному розмірі. Якщо коротко: індексація проводилася не основного розміру пенсії, а на 14 відсотків від середнього заробітку, який було збільшено", - розповіла посадовиця.

 

За словами Наталії Корнійчук, вже сформовані відомості на виплату пенсій у квітні. Вони вже надійшли у поштові відділення та банківські установи. Виплата пенсій у квітні проводитиметься згідно з термінами, визначеними законодавством.

 

Окрім того, вона зазначила, що внесено зміни до Закону, які регулюють питання визначення категорії осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників та захисниць України, і надання їм соціальних гарантій.

 

"Це Закон набрав чинності з 21 березня. Основне, що передбачено ним, це те, що особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, матимуть право на підвищені розміри пенсійного забезпечення, які передбачені для військовослужбовців з числа військових з числа учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни. У разі загибелі таких осіб — членам їхніх сімей надається право на підвищені норми пенсійного забезпечення ", - сказала посадовиця.

 

Нині на Дніпропетровщині – майже 900 тис пенсіонерів. Середній розмір щомісячних виплат – 4916 грн.

 

 

 

коментар / Reply From