Dark Mode
  • неділя, 28 Квітня 2024

Патрульні Дніпропетровщини виявляють наркотики за допомогою повідомлень у чат-боті DrugHunters

Патрульні Дніпропетровщини виявляють наркотики за допомогою повідомлень у чат-боті DrugHunters

За 8 днів роботи чат-бота DrugHunters патрульна поліція Дніпропетровщини отримала 38 повідомлень про ймовірні «закладки» наркотиків. Про це  повідомила речниця управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Людмила Копиленко.

 

За її словами, 16 листопада за координатами, надісланими у боті, виявили перших розповсюджувачів.

 

Від початку цього року в області затримали трьох осіб, які підозрюються у збуті наркотичних речовин.

 

«Під час патрулювання екіпаж, який працював на території Амур-Нижньодніпровського району, отримав орієнтування від чат-бота DrugHunters. Дали прикмети авто, номерний знак. Вказаний автомобіль зупинили на вулиці Вітчизняній і виявили там водія та двох пасажирів. Було виявлено сліп-пакет з речовиною кристалічного походження, схожою на наркотичну, та скляну колбу, в якій теж знаходилася речовина кристалічного походження, схожа на наркотичну», – сказала вона.

 

За даними представниці поліції, на місці події патрульні викликали слідчу оперативну групу, яка вилучила речовини. Авто з людьми доправили до відділку поліції.

 

9 листопада патрульна поліція розпочала роботу чат-боту DrugHunters у месенджері Telegram, за допомогою якого користувачі зможуть анонімно повідомляти про збут наркотичних речовин.

 

Як працює чат-бот

  • Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, достатньо встановити додаток Telegram у своєму телефоні, долучитися до чат-бота і розпочати діалог.
  • Після старту розмови потрібно вказати такі деталі як: населений пункт, адресу, опис місця, де на думку заявника може бути закладка (труби, клумба, лавочка тощо). За можливості, надіслати фото.
  • Поліцейські чергової частини патрульної поліції в Кіровоградській області після отримання такого повідомлення направляють на місце події патрульних, які й перевіряють інформацію.
  • У разі підтвердження інформації, патрульні викликають на місце події слідчо-оперативну групу.

 

 

коментар / Reply From