Dark Mode
  • субота, 4 Травня 2024

Невакцинованих не пустять в маршрутку: на Дніпропетровщині посилять карантинні обмеження в транспорті, названі умови

Невакцинованих не пустять в маршрутку: на Дніпропетровщині посилять карантинні обмеження в транспорті, названі умови

Як повідомлялося раніше, 18 жовтня Підгородне, Дніпро  і Дніпропетровська область перейшли в "червону зону" адаптивного карантину. Разом з тим, ситуація із захворюваністю на COVID-19 по країні стрімко погіршується. Так, за добу Україна поставила 2 антирекорда, - по частині смертності та кількості виявлених випадків. Так, зростання захворюваності змушує центральну владу і місцеве самоврядування вживати більш жорстких заходів. Незважаючи на те, що в Дніпрі транспорт працює в штатному режимі, в департаменті транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради не виключають введення більш жорстких заходів для невакцинованих, повідомляє Pidgorodne.Info.

 

За словами директора департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровського міськради Ігоря Маковцева, на сьогоднішній день для пасажирів транспорту в Дніпрі діють лише 2 правила, - масковий режим і соціальна дистанція. Кількість місць в салонах трамваїв, тролейбусів, маршруток і метро обмежено кількістю місць для сидіння. Ці обмеження мають на меті посилити контроль, проте ці заходи можуть посилити ще сильніше. Так, глава профільного департаменту допускає введення додаткових обмежень для невакцинованих.

 

За його словами, в разі погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19, департамент транспорту може розглянути скорочення часу пільгового проїзду в транспорті, а також впровадження пропускного режиму. Так, потрапити в салон автобуса, трамвая, метро або тролейбуса можна буде лише за наявності COVID-сертифікату. Втім, це крайні заходи, які можна розглядати тільки в самому крайньому випадку, - підкреслив Ігор Маковцев.

 

 

 

коментар / Reply From