Dark Mode
  • п’ятниця, 17 Травня 2024

На Дніпропетровщині розпочалася друга черга мобілізації: кого призивають

На Дніпропетровщині розпочалася друга черга мобілізації: кого призивають

У зв’язку з вторгненням військ рф на територію України президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Триває вона 90 діб. Прес-офіцер Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ілько Божко розповів, хто підлягає призову у другу хвилю мобілізації.

 

Кого мобілізують

  • резервістів
  • колишніх учасників ООС та АТО
  • відслуживших та військовозобов’язаних

 

Мобілізованих, які не проходили військової служби, відправляють на фахову підготовку в навчальних центрах. Потім вони вибувають до комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії.

 

Порядок мобілізації внутрішньо переміщених осіб

Внутрішньо переміщенні особи: чоловіки віком від 18 до 60 років мають стати на військовий облік та, відповідно до загальної мобілізації, мають бути призвані до війська.

 

Жінки на військовому обліку за спеціальностями можуть бути призвані, але наразі необхідності немає. В окремих випадках жінки можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними військовими спеціальностями (медичні працівники, зв’язківці, радіоелектроніки, водії, водолази, механіки, картографи тощо). Жодна жінка без згоди на військову службу призвана не була.

 

 

 

коментар / Reply From