Dark Mode
  • субота, 4 Травня 2024

На Дніпропетровщині набирає популярність нова смертельна «розвага» з Tik-Tok

На Дніпропетровщині набирає популярність нова смертельна «розвага» з Tik-Tok

У Дніпропетровській області зафіксували перший смертельний випадок через нову «розвагу» в Tik-Tok. Так званий сніффінг штовхає дітей на необдумані вчинки заради лайків в соціальних мережах. Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на 1+1.

 

В Україну з соціальних мереж прийшло нове небезпечне захоплення для підлітків, яке називається сніффінг. Слово походить від англійського sniff - нюхати, вдихати. Це різновид токсикоманії - в даному випадку підлітки вдихають побутовий газ. Якщо раніше були популярні пари бензину або клей, то тепер настала черга запальничок і туристичних балонів.

 

У їх складі зазвичай стандартний набір - пропан, бутан, ізобутан. При вдиханні ці гази витісняють кисень, що в підсумку викликає в мозку гіпоксію - кисневе голодування. В результаті може виникнути короткочасна ейфорія. Побічних ефектів теж вистачає - нудота, запаморочення, дезорієнтація, галюцинації.

 

За словами Президента «Всеукраїнського союзу парамедиків», лікаря швидкої допомоги Ярослава Вуса, нещодавно в Першотравенську на Дніпропетровщині 15-річний хлопець вдихнув газ з балончика для заправки запальничок і тут же помер. Він зробив це заради того, щоб вразити своїх друзів.

 

 

За словами фахівців, ця «мода» до нас тільки прийшла. Останнім часом серед підлітків було популярно ковтати подушечки з рідиною для посудомийних машин, до цього вони ковтали ношпу. А ось тепер нюхають газ. Все це вони роблять заради лайків і переглядів в Tik-Tok.

 

 

 

коментар / Reply From