Dark Mode
  • субота, 27 Квітня 2024

МВС розширило функціонал системи автофіксації порушень ПДР

МВС розширило функціонал системи автофіксації порушень ПДР

15 лютого 2021 року Міністерство внутрішніх справ України розширило функціонал системи автофіксації порушень ПДР. Тепер, крім перевищення швидкісного режиму, КАМЕРИ ФІКСУВАТИМУТЬ І ПРОЇЗД СМУГОЮ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ.

 

Додаткова опція спершу буде запущена на одній камері, встановленій у Києві на бульварі Дружби народів, 36. Саме тут автомобілісти найчастіше порушують цей пункт правил ПДР, що призводить до виникнення аварійних ситуацій. Надалі ця функція з’явиться і в інших КАФів, розміщених на території столиці.

 

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, були враховані всі моменти, які стосуються нового функціоналу системи, і притягуватимуть до відповідальності тільки тих автомобілістів, які порушили правила. У разі, якщо водій виїхав на смугу МТС для того, щоб зробити поворот на прилеглу вулицю,  протокол не виписуватимуть.

 

Варто відзначити, що систему автофіксації порушень ПДР було впроваджено в Києві та області майже рік тому. Наразі в роботу запущено 50 камер. Усі вони встановлені на ділянках доріг з підвищеним рівнем аварійності. За даними поліції, з початку роботи КАФів кількість ДТП на цих ділянках скоротилася втричі, а порушень ПДР – майже на 50%. Спираючись на ці цифри, відомство ухвалило рішення про розширення мережі та встановлення камер на всій території України. Уже закуплено та сертифіковано 220 КАФів. Їх монтаж розпочнеться найближчим часом.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From