Dark Mode
  • вівторок, 19 Березня 2024

Лікують COVID-19 вдома медом і цибулею, а реанімація уже не витримує: у Дніпрі "рекорд" важких хворих з початку пандемії

Лікують COVID-19 вдома медом і цибулею, а реанімація уже не витримує: у Дніпрі

В реанімації Мечникова перебувають 25 вкрай важких пацієнтів.

У Дніпрі в обласній лікарні імені Мечникова станом на сьогодні перебуває найбільше важких хворих на коронавірус із початку пандемії. У реанімації лежать 25 пацієнтів, із них два – на штучній вентиляції легенів і препаратах, які підтримують усі життєві функції.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на УНІАН. Відповідний запис про це опублікував головний лікар лікарні Сергій Риженко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Всього у COVID-відділенні Мечникова 110 важких пацієнтів, це найвищий показник одночасного перебування хворих із початку епідемії. Реанімація Мечникова вже не витримує навантаження", – зазначив Риженко.

 

Він зауважує, що пацієнти надходять у запущеному стані, бо лікують коронавірус вдома "медом, цибулею і перцем". За словами Риженка, медикам вдалося вилікувати пацієнта, який потрапив до медзакладу з ураженням легенів коронавірусом понад 80%.

 

"Ми виписали пацієнта, який надходив у термінальному стані. Йому 54 роки. Ураження легень - понад 80%. Одразу взятий на ШВЛ. Прогресувала серцева, а за нею і ниркова недостатність. Протягом 48 годин проводився гострий діаліз. Через 7 діб успішно знятий з ШВЛ. На 16-й день переведений в ковід-терапію. На 24 день виписаний на амбулаторне лікування. Все - завдяки найсучаснішим технологіям лікування коронавірусної пневмонії", - розповів Сергій Риженко.

 

Він додав, що зараз реанімації Мечникова вже не витримують навантаження. Хворі продовжують надходити, а пацієнтів, які надходять у важкому стані, дедалі більше. 

 

Лікар нагадав про важливість вакцинації від коронавірусу, коли країну накриває третя хвиля захворювання. За його словами, 160 медиків лікарні вже вакциновані.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From