Dark Mode
  • понеділок, 6 Травня 2024

Кінець сезону заторів: у Підгородному на мосту через Кільчень відкрили рух

Кінець сезону заторів: у Підгородному на мосту через Кільчень відкрили рух

У Підгородному триває ремонт траси Дніпро-Павлоград та мосту через річку Кільчень. Останній час затори тут були незмінною проблемою. Але їм нарешті настав кінець.

 

Про це під час прес-конференції на телеканалі Відкритий розповів начальник Служби автомобільних шляхів Дніпропетровської області Олександр Коломійцев.

 

Два місяці у Підгородному тривав ремонт на мосту через річку Кільчень. Ця ділянка дороги близько місяця була перерита, а транспорт пускали в об'їзд. Через це в години пік там утворювалися кілометрові пробки. Тепер ліву смугу відкрили і стояти годинами водіям при в'їзді до Дніпра не доводиться. Щодо правої смуги – її почнуть ремонтувати навесні.

 

«Ремонт мосту не проводили вже 46 років. На лівій смузі ми мали фрезерування верхнього шару. Потім, коли ми дісталися плит, нанесли два шари гідроізоляції, потім уклали асфальтобетонну суміш. Ці роботи зроблено, рух ми відкрили. Ще на цій ділянці у нас буде фрезерування та монтаж шва MAURER, який дозволяє стикувати дорожнє полотно зі штучною спорудою. Потім ми перейдемо праворуч. Це станеться вже наступного року, оскільки нинішні погодні умови не дозволяють виконувати роботи», - повідомив начальник Служби автомобільних шляхів Дніпропетровської області.

 

Дорога до Павлограда, на якій знаходиться міст через річку Кільчень, має протяжність 63 кілометри. Готовність всього шляху – 95%. Залишилося закінчити ремонт мостів, встановити знаки та нанести розмітку. За планом, вже навесні її введуть в експлуатацію. Вона є частиною траси М-30, яку називають Дорогою Єдності. Це головна транспортна артерія України. Її довжина 1400 кілометрів, майже 300 з яких проходять Дніпропетровщиною.

 

 

 

коментар / Reply From