Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Кого жителі Підгородненської громади та області вбивають, спалюючи траву

Кого жителі Підгородненської громади та області вбивають, спалюючи траву

Фауна Підгородненської громади, Дніпра і області сповнена різного роду гризунами, зміями і пташками, які можуть мешкати в траві. Раз вже звичайні застереження ДСНС не лякають добру половину міста та області в цілому, ми вирішили познайомити вас з тими, кого ви можете вбити спалюванням трави.

 

Pidgorodne.Info з посиланням на Інформатор нагадує: спалюючи траву, ви вбиваєте тварин, комах, птахів, а також рослини і грунт.

 

В нашій області існують 42 види ссавців. Більш того, 29 з цих видів мають різний ранг охорони. У цю категорію входять: їжак, белозубка, кутора, заєць, бобер, ондатра, миша, мишовка, щур та інші. Біологічне різноманіття представників ряду гризунів складається з 13 видів. З рідкісних, занесених до Червоної книги, виявили мишовку степову. На території заповідника в останні роки зафіксували 9 видів з ряду «хижі». Серед останніх - горностай, звичайна видра і лісова куниця.

 

Фауна птахів заповідника за період 1991 - 2018 років налічує 190 видів птахів. Цілий ряд птахів будує свої гнізда не на деревах і кущах, а прямо на землі. Серед таких: жайворонок, вівсянка, вівчарик, кулик, качка, коник, плиска та інші. Також в нашій області можна знайти близько 10 видів амфібій: тритон, кумка, жаба, ропуха та інші. Зареєстровані до того ж 9 видів плазунів. Згідно з сучасними даними на території заповідника мешкають 3 види рептилій, занесених до Червоної книги України: звичайна мідянка, гадюка степова і полоз каспійський. Крім них регіональний природоохоронний статус мають ящірка різнокольорова, черепаха болотна та гадюка звичайна (інформація подана на прикладі адміністративно-природного заповідника «Дніпровсько-Орільський»).

 

Жителям міста та області пропонують запам'ятати декілька простих правил і розповісти про них дітям:

 

- Не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках;
- Не розводьте відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями;
- Не розкидайте недопалки та сірники на суху трав'яну підстилку;
- Слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем. Адже вже є випадки виникнення пожеж в екосистемах, які завдають значної шкоди як здоров'ю людей, так і значних матеріальних збитків державі.


Пам'ятайте, що в траві можуть перебувати тварини. Також з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найбільш отруйних для нашого організму речовин. Додаткова проблема полягає в тому, що із сухою травою і опалим листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From