Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024

Ковтають капсули з миючими засобами: на Дніпропетровщині набирає популярність небезпечний Tik Tok челендж

Ковтають капсули з миючими засобами: на Дніпропетровщині набирає популярність небезпечний Tik Tok челендж

У популярному серед дітей і підлітків додатку TikTok з'явився «Пуд-челендж», суть якого полягає в тому, щоб з'їсти подушечку з гелем для прання на камеру і опублікувати відеозвіт про це. Так, діти ковтають порошкові капсули, а потім опиняються в лікарні з сильними опіками, передає Pidgorodne.Info з посиланням на "Наше місто".

 

Так підлітки на камеру ковтають капсули з миючими засобами. Щомісяця в лікарню госпіталізуються 15-20 дітей, які випили подібну агресивну речовину. Даний тренд в TikTok з'явився вже давно, на час затих, а тепер знову повернувся до лав користувачів.

 

«Опіки ротової порожнини, стравоходу, шлунково-кишкового тракту. Таке враження, що печія. Коли люди починають запивати водою, пече стравохід. Іноді виникає блювота. Найгірше в цьому те, що стравохід набрякає, а коли заживає, то стає набагато вузже. Коли він стає набагато вузже, то людина потім не може нормально їсти », - розповів голова Всеукраїнського союзу парамедиків Ярослав Вус.

 

Під час перших таких симптомів потрібно їхати в найближчу лікарню, а не намагатися промити шлунок самостійно. Батьків Дніпропетровщини  закликають бути уважнішими до того, чим розважаються їхні діти.

 

 

 

коментар / Reply From