Dark Mode
  • середа, 15 Травня 2024

З 11 квітня у Дніпропетровській області стартує заборона на вилов риби в нерестовий період

З 11 квітня у Дніпропетровській області стартує заборона на вилов риби в нерестовий період

З 11 квітня 2022 року на Дніпропетровщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

 

Так, на всіх водосховищах нашої області вона триватиме з 11 квітня по 20 червня включно, на річках і в корінних водах – з 11 квітня по 30 травня. Детальніше з інформацією можна ознайомитися у наказі Дніпропетровського рибоохоронного патруля за посиланням http://dnp.darg.gov.ua/files/12/03_22_nerest_riba_2022.pdf

 

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ (межі визначені у наказі). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

 

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

 

 

 

коментар / Reply From