Dark Mode
  • четвер, 16 Травня 2024

Жителі Підгородного змушені ризикувати життям на швидкісній трасі (відео)

Жителі Підгородного змушені ризикувати життям на швидкісній трасі (відео)

На Дніпропетровщині мешканці Підгородного змушені ризикувати життям, аби перейти дорогу. Бо до найближчої «зебри» близько двох кілометрів. Бігають прямо через шість смуг швидкісної траси і вже не раз потрапляли під машини. У чому складність встановити на цій ділянці світлофор? Про це розповідаємо з посиланням на  матеріал 11 каналу.

 

Магістраль у шість смуг із суцільним парканом посередині. Такий вигляд має оновлена дорога на Донецьк. Проходить вона через Підгородне, мешканцям якого доводиться йти кілька кілометрів до найближчої зебри, щоб перейти жвавим шосе.

 

Тих, хто користується обладнаним, але дуже далеким переходом тут одиниці. Багато місцевих перетинають швидкісну дорогу безпосередньо, ризикуючи життям.

 

Але перейти шосе успішно щастить далеко не всім. Лише минулого тижня на цій ділянці збили трьох пішоходів. Трафік тут божевільний. Автомобілі їздять із швидкістю не менше 100 кілометрів на годину. А ввечері траса навіть не підсвічується.

 

Пішохідного переходу на цій ділянці немає. Проте раніше в розподільчій огорожі були проходи. Зараз людям доводиться ще й перелізти через металевий паркан. Тому що це найближчий шлях, яким можна дістатися до маршрутних зупинок, супермаркету та поліклініки. Кажуть: пішохідний перехід тут життєво потрібний.

 

Жителі Підгородного неодноразово зверталися до різних інстанцій з проханням облаштувати перехід. Проте, досі їм так і не допомогли. Як варіант, люди можуть звернутися з відповідною заявою до обласної патрульної поліції.

 

А ось в обласній Службі автомобільних доріг кажуть: ця ділянка дороги знаходиться за межами селища. Тому встановити світлофор неможливо.

 

За облаштування світлофора візьмуться, якщо буде перенесено кордони населеного пункту, кажуть у Службі автомобільних доріг. Інший варіант – побудувати тут надземний перехід, який коштуватиме щонайменше тридцять мільйонів гривень. Але чи візьмуться за це – невідомо.

 

 

 

 

 

коментар / Reply From