Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

Дуже боляче кусається: під Дніпром в помідорах знайшли павука аргіопу (Фото)

Дуже боляче кусається: під Дніпром в помідорах знайшли павука аргіопу (Фото)

У Дніпропетровській області в місті Новомосковськ місцевий житель виявив у себе на городі вельми страхітливого на вигляд павука. Передає Pidgorodne.Info з посиланням на  Подслушано|Новомосковск (Украина) VER 2.0.

 

Пост в соцмережі опублікував житель Новомосковська Сергій. Він знайшов цього смугастого павука в кущах помідорів. А називають цього маленького монстра аргіопою.

 

 

 

Довідка
Аргіопа тигрова, або Брюнніха - вид аранеоморфних павуків. Є представником великого сімейства павуків-кругопрядів (Araneidae). Однією з характерних відмінних рис даної групи є їх здатність розселятися за допомогою павутинок з висхідними потоками повітря. Видова назва дана на честь Мортена Тране Брюнніха (1737-1827) - датського зоолога і мінералога.

 

У самок черевце округло-довгастої форми. Спинний малюнок черевця має вигляд ряду чорних поперечних смуг на яскраво жовтому тлі, нагадує зовні черевце оси. Головогрудь срібляста. Ноги світлі, з чорними широкими кільцями. Самці мають непоказне забарвлення. Черевце самців вузьке, світло-бежевого кольору з двома поздовжніми темними смужками. Ноги довгі, з розпливчастими темними кільцями.

 

 

Павуки аргіопи не становлять великої небезпеки для людини, так як їх отрута досить слабка. Вкусити людину може тільки самка цього павука і то, якщо взяти її в руки. Сам укус досить хворобливий, тому що свої жалкі органи павук вводить дуже глибоко під шкіру. Через кілька секунд після укусу, місце навколо ранки починає червоніти і розпухати, з'являється відчуття оніміння. Через кілька годин біль починає стихати, а пухлина проходить через дві-три доби. Реальну загрозу укуси аргіопи представляють тільки для людей, у яких спостерігається алергія на укуси комах.

 

 

 

 

Tags

коментар / Reply From