Dark Mode
  • субота, 18 Травня 2024

Дніпропетровщина стала третьою в Україні за кількістю проданої землі

Дніпропетровщина стала третьою в Україні за кількістю проданої землі

Із середини літа українці продали понад 160 тисяч гектарів землі. Дніпропетровська область посіла третє місце з продажу. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

Станом на 17 грудня в Україні уклали майже 67 тисяч угод у рамках ринку землі. З них майже 3400 уклали на Дніпропетровщині та стали третьою областю за кількістю проданих земель. У регіоні збули 15 тисяч гектарів.

 

На сьогоднішній день укладено 66640 угод в рамках ринку землі. Подали заяви на отримання доступу до Державного земельного кадастру 5383 нотаріуси. Усього заяв – 6043, з них узгоджено 5349, відмову отримали 690, у черзі на розгляд 4. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі, – пишуть на сайті міністерства аграрної політики.

 

Нагадаємо, що 1 липня Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко офіційно оголосив про старт ринку землі. Це означає, що до 2024 року громадяни України можуть купувати сільськогосподарську землю з обмеженням 100 гектарів. Також у рамках цього закону іноземцям заборонено купувати землю.

 

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From