Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Дніпропетровська область потрапила в ТОП рейтингу по забрудненню повітря

Дніпропетровська область потрапила в ТОП рейтингу по забрудненню повітря

Дніпропетровська область потрапила в ТОП рейтингу по промисловоиу забрудненню повітря в 2020 році. Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів склало новий рейтинг найбільших забруднювачів повітря. Раніше публікувався рейтинг за 2019-й і тепер з'явився за минулий рік. Про це передає Телеканал D1, з посиланням на «Економічну правду».

 

У 2020 році сто найбільших забруднювачів викинули в повітря 1 мільйон 920 тисяч тонн забруднюючих речовин (це на 8% менше, ніж в 2019 році). Підприємства Дніпропетровщини забруднили повітря на 8.4% від загальної кількості викидів (друге місце після Донецької області).

 

 

У Дніпропетровській області кількість викидів різко скоротилася - з 23,46% від загальної кількості в 2019 році. У ТОП-10 забруднювачів розташувалися три підприємства, які знаходяться на Дніпропетровщині - «АрселорМіттал (МВ №2)», «Дніпровський металургійний комбінат» в Кам'янському та «АрселорМіттал Кривий Ріг». Всі разом вони викинули в повітря 280,68 тисяч тонн забруднюючих речовин.

 

 

 

 

коментар / Reply From