Dark Mode
  • вівторок, 23 Квітня 2024

В Підгородньому діти кинули петарду на подвір’я приватного будинку

В Підгородньому діти кинули петарду на подвір’я приватного будинку

Ввечері 7-го січня на вул. Залізничній діти кинули петарду на подвір’я приватного будинку. Про це повідомила місцева жителька на одній з Facebook-сторінок міста.

 

 

За інформацією ДСНС, з кожним роком все частіше фіксуються випадки травмування громадян, в тому числі і з серйозними наслідками від піротехніки.

 

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в результаті використання піротехнічних засобів у ніч з 31 грудня на 1 січня сталася низка пожеж в різних областях України, а також зафіксовано декілька фактів травмування громадян.

 

«Необережність у поводженні з піротехнічними засобами та недбалість дорослих призвели до травмування дітей у новорічну ніч. Так, у Дніпрі в 10-річної дівчинки у руках вибухнула петарда, в результаті чого дитині відірвало пальці. Попередньо, петарду дівчинці дали батьки, під час підпалу вона відразу вибухнула в її руках. Постраждалу госпіталізували в обласну дитячу лікарню. На Черкащині у селі Безбородьки 10-річний хлопчик зазнав травми, коли йому в голову влучила петарда. Хлопця доправили до лікарні. Медики діагностували струс головного мозку, відкриту рану лобної ділянки голови та опік 1-2 ст. лобної ділянки голови», – йдеться в повідомленні.

 

Також, за даними ДСНС, одна пожеж, спричинена необережністю під час застосування салютів, сталася на Миколаївщині – там загорівся балкон. На Чернігівщині через запущений салют загорівся автомобіль Volkswagen Polo.

 

Дуже часто діти використовують петарди як іграшку, тим самим наражаючи себе та інших на небезпеку. Найпоширенішими травмами від піротехніки є опіки обличчя і рук.

 

Ми звертаємося до усіх батьків! Розповідайте дітям про небезпеку таких пристроїв та забороняйте запускати петарди і навіть торкатися їх. При наявності дітей використовуйте тільки самі безпечні феєрверки та виконуйте всі правила по їх використанню. Тримайте дітей на безпечній відстані від місця, де буде відбуватися запуск, і поруч з собою на всяк випадок тримайте відро з холодною водою. Перед запуском завжди перевіряйте цілісність всіх феєрверків – якщо вони пошкоджені, не запускайте їх, особливо з дітьми. Не дозволяйте дітям піднімати упаковки від феєрверків, вони могли здетонувати не повністю і можуть заподіяти шкоду.

 

Будьте обережні та пильні під час запуску будь-якої піротехніки та проводьте зі своїми дітьми розмови на тему їхньої безпеки та безпеки інших!

 


Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From