Dark Mode
  • вівторок, 19 Березня 2024

«Немає світла та опалення»: у Підгородньому щодня вимикають електроенергію на 8 годин

«Немає світла та опалення»: у Підгородньому щодня вимикають електроенергію на 8 годин

У місті Підгородне, в районі Зарічки, місцеві жителі скаржаться на відсутність електроенергії.

 

Тут майже щодня відключають електроенергію на 8, а іноді й більше годин. Такі відключення спричиняють людям чимало проблем. За словами мешканців, на гарячу лінію додзвонитись дуже складно. На сайті електропостачальника інформація щодо планових відключень на січень взагалі  відсутня. Проте присутні платіжки зі збільшеними тарифами.

 

29 грудня місцеві жителі Зарічки вирішили прийти до місцевого РЕСу, а потім до Підгородненської міської ради, аби дізнатись, нарешті у їхніх домівках буде стабільна електроенергія. Начальник РЕСу  та заступники міського голови під час зустрічі з людьми намагались уладнати ситуацію. Після майже години перемовин зустріч перенесли в приміщення РЕСу.

 

За словами начальника РЕСу та заступників міського голови, електроенергію відключають, бо йде ремонт високовольтної лінії. За попередніми даними, ремонт триватиме ще більше місяця. Проєктом ремонту резервне живлення не передбачене, така технічна можливість наразі відсутня.

 

Однак, витративши два дні на мітинги та перемовини, жителі досягли того, що начальник РЕСу пообіцяв погоджувати відключення з людьми та надати їм графік відключень електроенергії. Також знайшлась технічна можливість через кілька днів підключити резервну лінію та значно скоротити час та кількість відключень.

 

За думкою жителів, сфера енергетики у громаді повільно і впевнено розвалюється. Електропостачальники  неспроможні надати якісні послуги людям. Зв’язку з диспетчерами немає, ЦОК і РЕМ зачинені й людей просто не пускають на територію. На гарячу лінію додзвонитись майже неможливо або ж у відповідь лунають загальні фрази, які не вирішують проблему жителів.

 

Планові відключення електроенергії  - це процес якого уникнути неможливо, але у енергетиків є певні правила та обов’язки щодо організації таких відключень і за порушення процедури передбачена відповідальність.

 

Порядок забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій за їх недотримання можна переглянути тут.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

 

коментар / Reply From