Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024

У Дніпропетровській області злочинне угруповання било пенсіонерів, вимагаючи грошей

У Дніпропетровській області злочинне угруповання било пенсіонерів, вимагаючи грошей

Поліція затримала етнічну злочинну групу, учасники якої під приводом перевірки лічильників грабували літніх людей. П'ятеро затриманих підозрюються в скоєнні злочинів на території Дніпропетровської, Полтавської та Кіровоградської областей.

 

Так, 8 грудня у поліцію Марганця надійшло повідомлення про те, що в будинок місцевих жителів увірвалися троє невідомих в масках. Про це повідомляє Pidgorodne.Info , посилаючись на Інформаторта прес-службу поліції.

 

Нападники били і душили 79-річного чоловіка і його 80-річну дружину, вимагаючи у них гроші. Потім, заволодівши мобільним телефоном і , приблизно, 20 тисячами гривень, покинули місце злочину. Днем раніше в Апостолівському районі двоє чоловіків і жінка проникли в будинок 74-річного чоловіка. Зловмисники заволоділи його пенсійним посвідченням і банківською карткою. Як з'ясували правоохоронці до вчинення цих злочинів причетні троє жінок і двоє чоловіків у віці від 25 до 59 років. Зловмисники під виглядом перевірки лічильників проникали в приміщення літніх людей, після чого били їх і грабували.

 

9 грудня співробітники управління карного розшуку в ході проведення оперативних заходів затримали всіх членів злочинної групи. Під час обшуків в автомобілі затриманих правоохоронці вилучили речові докази, що підтверджують їх причетність до грабежів, а також дві гранати «РГД-5». В даний час всі фігуранти затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За даними фактами порушили кримінальні виробництва за статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 13 років з конфіскацією майна.

 

Ангеліна Овсієнко

 

коментар / Reply From