Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Проспала багато годин: під Дніпром 4-річна дівчинка отруїлася спреєм для горла

Проспала багато годин: під Дніпром 4-річна дівчинка отруїлася спреєм для горла

У Нікополі 4-річна дівчинка випила всю пляшку спрею для лікування горла «Орасепт». Дитина проспала кілька годин і не думала прокидатися, на що звернула увагу мама. Вона насилу розбудила доньку і побачивши, що та дуже слабка і млява, викликала швидку допомогу. Про це під час прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро» розповів директор Дніпропетровського обласного центу екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко, передає Pidgorodne.Info з посиланням на «Наше Місто».

 

«К счастью, мама вовремя заметила, что ребенок выпил бутылочку спрея для лечения горла «Орасепт». Работники скорой на месте промыли желудок через зонд и доставили пациентку в отделение интенсивной терапии 1-й горбольницы Никополя. Там ее госпитализировали в детское отделение в состояние средней степени тяжести», —зазначив Радій Шевченко.

 

Довідка. Діючою речовиною «Орасепт» є фенол. При передозуванні фенолу існує ризик ураження слизових оболонок, нудота, блювота, підвищене потовиділення і діарея. Можуть виникати запаморочення і слабкість. Пацієнти можуть відчувати збудження, після якого настає втрата свідомості. Може також спостерігатися депресія центральної нервової системи з пригніченням кровообігу і дихання. У важких випадках можливий розвиток набряку легенів, ураження печінки або нирок. Смертельна доза в обсязі 1-15 г фенолу (при прийомі всередину) може привести до смерті через порушення дихання.

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From