Dark Mode
  • п’ятниця, 3 Травня 2024

У Підгородньому відбулася подорож на гору Монашку (Фото)

У Підгородньому відбулася подорож на гору Монашку (Фото)

Вчора, 21 березня, у Підгородньому відбулася міні-подорож на гору Монашка та Царський Скіфський курган.

 

У рамках цього заходу було проведено одразу 2 екскурсії.

 

Про це розповідає організатор даної  екскурсії Іван Гайдук.

 

«Як і було анонсовано, збір зустріч учасників подорожі відбулася біля пам'ятника Т.Г. Шевченко у центрі Підгороднього. Зібрались вранішні птахи, відчайдухи, справжні  туристи і просто гарні люди. Нас не злякали ні сніг, ні дощ, а ні морозець і вітер. Ожеледиця на дорозі й авто у кризі, нас теж не злякало. І ось мить і ми вже на місці нашої запланованої стоянки. Наша екскурсія розпочалась з привітання і знайомства, підтягнулися учасники і з ближніх вулиць на авто і пішки. В такий ранній час і діти», - пише Іван на Facebook-сторінці «Підгороднє туристичне».

 

У екскурсії взяли участь не лише місцеві жителі, а й гуртківці Астрономічної Лабораторії та Школи туризму.

 

Учасники екскурсії ознайомилися з історією виникнення і прадавніх курганів, і чумацького шляху, який бере початок саме з гори Монашка .

 

«Нам неймовірно пощастило з екскурсоводом: про кургани стародавніх  славетних часів, коли ці землі населяли скіфи, нам розповідав Іван Гайдук "Хранитель курганів"», - пишуть учасники подорожі.

 

Також туристи дізналися і про камінь, який має назву Менгир. Саме цей камінь височить над курганом на горі, над нашим містом і оберігає його.

 

Разом з екскурсоводом Іваном жителі пройшли до урвищ гори, де мали змогу побачити неймовірні краєвиди.

 

«Далі ми вздовж першого одного з найбільших ярів гори, пішли на неймовірну, захоплюючу своїми краєвидами перлину нашого міста, легендарну гору Монашка. Це і некрополь і пам'ятник  історії, археології, геології», - розповідає організатор подорожі.

 

Вже за традицією, туристи не лише провели весело час, а й потурбувалися  про чистоту нашої пам’ятки – гори Монашки. Власними зусиллями жителі прибрали сміття, яке залишили байдужі попередники. Маленькі діти теж взяли участь у прибиранні та позбирали сміття на березі річки

 

Також разом учасники подорожі відвідали місцевий цвинтар, де знайшли могилу діда та рідних нашого місцевого митця й поета - Костянтина Семеновича Дуба.

 

«Усім хто відізвався на мій заклик екскурсії вихідного дня , дуже дякую, я сам під впливом незвичайно приємних емоцій спілкування. А хто не зміг поїхати, бо я впевнений, бажаючих могло бути набагато більше, якби не сніг та дощ,, не сумуйте, усі цікаві подорожі і екскурсії попереду», - говорить Іван Гайдук.

                                                                                     

Також організатор екскурсії повідомив, що 7 квітня планує здійснити наступну подорож  по цікавим місцям нашого прекрасного краю.

 

За детальною інформацією слідкуйте на Facebook-сторінці «Підгороднє туристичне».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From