Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

У Підгородному та області людей захопили в трудове рабство: затриманим загрожує в'язниця

У Підгородному та області людей захопили в трудове рабство: затриманим загрожує в'язниця

На лаві підсудних опинилися учасники організованої злочинної групи, які під виглядом реабілітаційних центрів тримали людей в трудовому рабстві. Дніпропетровська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за скоєння кримінального злочину передбаченого частиною 3 статті 149 КК України (торгівля людьми).

 

За даними слідства, 31-річний громадянин створив організовану злочинну групу, до складу якої входило ще троє його знайомих, з метою отримання прибутку від примусової праці соціально незахищених громадян. Про це повідомляє Pidgorodne.Info посилаючись на Інформатор та прокуратуру.

 

Для прикриття незаконної діяльності зловмисники зареєстрували громадську організацію, орендували кілька будинків в Дніпрі і Підгородному під виглядом реабілітаційних центрів для надання допомоги від алкогольної та наркотичної залежності. Учасники групи вербували людей, користуючись їх вразливим становищем, обіцяли житло і поліпшення побутових умов, проте позбавляли можливості добровільно залишати територію, спілкуватися з рідними і змушували безкоштовно працювати (прибирати приміщення, території, або виконувати інші роботи), а отримані від замовників кошти розподіляли між собою. Зараз судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From