Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

У Підгородненській громаді продемонстрували народні ремесла для почесних гостей

У Підгородненській громаді продемонстрували народні ремесла для почесних гостей

У п’ятницю, 2 липня, до Підгородненської територіальної громади завітали представники міжнародного культурно-соціального проєкту  “Таємниці України для тебе”, у рамках проєкту «Книга Добра». «Книга Добра» - це масштабний міжнародний соціальний проєкт, який мандрує світом.

 

До нашої громади завітали поважні гості, а саме:

Павло Клімкін- український державний діяч і дипломат, посол, з 2014 року по 2019 рік  — Міністр закордонних справ України;

Василь Вишиванюк - дипломат, Почесний Консул Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області;

Ірина Рабарська - директорка Фонду «Чисті Серцем».

 

Спочатку гостей запросили до Підгородненського народного Історико-краєзнавчого музею ім. О.Коваля, де їх познайомили з ритуалом пригощання варениками з вишнями по Підгородненськи.

 

 

Також гостинно зустріли гостей і в Підгородненському міському будинку культури ім. Т.Г. Шевченка. Тут присутніх дивували та забавляли народними піснями наші підгородненські колективи «Криниця» та «Криниченька». Також для відвідувачів провели майстер клас з соломоплетіння.

 

 

 

 

 

 

Делегація відвідала й народний краєзнавчий музей у селі Спаське, де їх вже чекав майстер клас по приготуванню справжньої Спаської затірки. , Майстриня Цапик Лідія Петрівна не тільки показала майстер-клас натирання затірки, але й розповіла власні секрети її виробництва. Гості з задоволенням долучились до натирання традиційної спаської страви та змогли спробувати її на смак. Затірка — одна з найдавніших страв, поширених серед слов'янських народів. Серед українців, затірка була традиційною українською стравою, на рівні з кулішем, варениками, соломахою, кашею.

 

 

 

 

Підгородненська громада завжди щиро та привітно зустрічає гостей та вміє їх здивувати і зацікавити.

 

 

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

 

 

коментар / Reply From