Dark Mode
  • неділя, 5 Травня 2024

У Підгородненській громаді можуть побудувати крематорій

У Підгородненській громаді можуть побудувати крематорій

Підгородненська міська рада розглядає можливість будівництва крематорію як для обслуговування людей, так і для домашніх тварин.

 

Про це повідомив міський голова Підгородненської громади Андрій Горб.

 

Місцеві жителі вже розпочали обговорення щодо цього питання на сторінках у Facebook та інших соціальних мережах . Хтось «за» побудову екологічного крематорію, хтось, навпаки, «проти».

 

«Крематорій в цьому році почнуть будувати в Дніпрі, на Запорізькому шосе. Цей фактор фактично може звести актуальність будівництва крематорію в нашій громаді нанівець, але залишається актуальним будівництво крематорію для тварин. Можливо крематорій в Дніпрі буде працювати «криво»,  і нам все ж буде вигідно запустити свій. В будь-якому випадку, сьогодні ми на стадії пошуку визначення місця для будівництва крематорію», - пише Андрій Горб.

 

Міський голова розповідає , в таких містах як Київ, Харків та Одеса вже є побудовані крематорії, і саме у цих містах більше половини померлих проходять через кремацію, а не  традиційне поховання. На думку міського голови, це актуальна послуга для людей. 

 

«В майбутньому потреба в кремації буде збільшуватися, тому ми вважаємо, що в нашій громаді крематорій буде на часі і вигідний для громади», - зазначає міський голова.

 

Чи побудують все таки крематорій на території Підгородненської громади та де саме він буде розташований поки що остаточно не відомо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From