Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024

У Дніпрі жінку з дитиною-інвалідом вигнали з Підгородненської маршрутки

У Дніпрі жінку з дитиною-інвалідом вигнали з Підгородненської маршрутки

У Дніпрі стався черговий кричущий випадок. Жінку з дитиною-інвалідом зробили ізгоєм, ображали та виганяли з маршрутки. 

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info  з посиланням на "Горсовет"  та сам  пост постраждалої від буллінгу Олесі Давидюк.

 

"Мене сьогодні із 6-річним сином вигнали з маршрутки. Нас вигнав водій та пасажири.
Дніпро. Маршрут 236 Підгородне – пл. Старомостова (колишня Островського).
Трохи вступної інформації.
Останні 3 місяці змушені з Остапом їздити маршруткою - машина не на ходу (((.
Те ще задоволення, я вам скажу. Особливо на цьому маршруті. Тому що о 7.00 ми сідаємо в глухий кут у маршрутку і дуже рідко можемо з Остапом їхати сидячи. Це під дах забита маршрутка вже у безвиході. Що вже казати про проміжні зупинки цього довгого маршруту. Це пекло для пасажирів, котрі не сіли".

 

А жінка користується цим маршрутом по 4-6 разів на день. До того ж платить за проїзд, хоча може користуватися пільгою та економити щомісяця по 1600 гривень:

 

"Але ж вибору немає. Більше ви нічим, жодним маршрутом із вул. Сагайдачного не зможете виїхати. Як і нічим повернутися назад.
Ми з Остапом їздимо 4-6 разів на день на цьому маршруті: з Остапом у садок, я одна з садка додому, я в садок за Остапом і ми з Остапом додому. Середня вартість – 13 – 15 грн. Тобто на день я на цьому маршруті оплачую - 78 грн. За місяць (а ми їздимо мінімум 5 днів на тиждень, і в суботу, це 60 грн – удвох на пл. Старомостова та назад додому)) – близько 1600,00 грн. Я з Остапом. Роблю свій внесок у можливість заробити водіям на цьому маршруті.
І я завжди, ЗАВЖДИ, оплачую проїзд і за Остапа. Хоча у кожній маршрутці висить оголошення, що “діти з інвалідністю і одна супроводжуюча особа проїзд не оплачують”, тобто. їздять безкоштовно!
Але млинець, подумала, добра я, на цьому маршруті багато пенсіонерів, і якщо ми сядемо, комусь уже не дозволить водій їхати за пільгою. І бідний старий віддаватиме свої останні копійки. Або ось водій, з такою кількістю пільговиків, що він тоді запрацює. І вирішила, що ми з Остапом оплачуватимемо наш проїзд.
До сьогодні!!! Це було рішення до сьогодні!
Тому що сьогодні ось ці нещасні пенсіонери та водій мене з сином вигнали з маршрутки!!!"

 

Водій не хотів брати стоячих навіть у такій ситуації. А Олесю найбільше злякало і здивувало те, що найагресивніше поводилися саме жінки, які, незважаючи на те, що жінка простояла на зупинці з дитиною понад 30 хвилин...

 

"Намагалися виїхати з Остапом додому. Простояли 30 хвилин на зупинці 8 березня, і ось вона, кохана 236! Зраділи ми.
Зупинилась. Відчинили двері та водій показав дивний знак – стоп. Коли вже увійшли, почула – Я стоячих не беру!
У мене одразу шок. Чому шок? Та тому, що з моменту, як Дніпро потрапив у червону зону, ВСІ дні, ВСІ 236 маршрутки, в яких ми їздили, були забиті пасажирами, які стояли під дах, половина яких була навіть без масок. І навіть сьогодні вранці ми їхали в забитій маршрутці з людьми без масок. А ми з Остапом у масках завжди.
І тут – така заява.
Нам, що простояли 30 хвилин, мені в масці, з дитиною, на зупинці, на якій просто не буває маршруток з порожніми сидіннями - не беру?!!!!
На що я спокійно сказала: "Я не вийду. Ми 30 хвилин чекали на маршрутку, я з дитиною з інвалідністю (так, на жаль, довелося про це сказати, подумала, що цей аргумент розсудить) з важкими пакетами. Я не вийду". У відповідь водій сказав, що він нікуди не поїде, і попереду стоїть поліція і він не хоче платити 17 тис штрафу.
"Давайте під'їдемо до поліції, я вийду і сама їм скажу, чому я стою і що я просто відмовилася вийти" - запропонувала я.
І у відповідь почалося: "до жодної поліції я не поїду, мені воно не треба, виходьте, чи я нікуди не поїду".
Ось тут уже підключилася маршрутка. Було і " коза, і як тобі не соромно", і "чого це водій має за тебе платити штраф", і "хто ти така", і т.д.
“Візьми таксі, якщо така розумна", – запропонував мені водій. Але на мою пропозицію сплатити мені таксі - відмовився.
Якоїсь миті дівчина, яка сиділа в маршрутці, встала і вийшла... Припускаю, що їй було йти недалеко (до Золотих ключів) і тому вона вирішила, що їй краще вийти і не чекати, аніж справа скінчиться.
І тут мене відразу ж звинуватили - така сяка, вигнала дитину з маршрутки, щоб свого провезти!
Але... крісло звільнилося!
Ми з Остапом сіли за кілька хвилин, але водій і найактивніша бабуся не вгамовувалися.
На моє: "ну я вже сиджу, що ще не так? Можете їхати", - пише Оксана.

 

Але водій не поїхав і пішов на принцип, мабуть, щоб життя матері з дитиною-інвалідом малиною не здавалося. Що він зробив? Та просто вийшов із маршрутки:

 

"Водій схопився і вийшов із маршрутки. " Я нікуди не поїду, поки ти не вийдеш!"
І тут нова хвиля хейту. До чого, я чула тільки жінок!!!! Ви розумієте, тільки жінок!
Дякую велике дівчині та хлопцю, які вийшли до водія та спробували його повернути. Але стан, у якому я вже перебувала, просто не дозволив мені залишитись у цій маршрутці. Ми вийшли, звичайно, з Остапом."

 

У всій цій дикій ситуації єдиним захисником жінки був її 6-річний син:

 

"Остап увесь час гладив мене і намагався втішити. Особливо коли ми вийшли, і я просто розплакалася…. від жаху, з ким я живу поруч.
Адже я навіть уявити не можу, щоб я не просто не пустила жінку з дитиною в маршрутку, а ще б і люто її виганяла!
Якою істотою треба бути, щоб до цього опуститися!
На додачу, звичайно ж, скажу, що я не ангел. Я не приймала всі образи, нападки, агресію спокійно та з любов'ю. Я ж відбивалася вже на підвищених тонах, і навіть кілька разів запропонувала закрити рот найактивнішій пенсіонерці. Але я нікого не образила. Я говорила про себе і про те, чому я не виходитиму. Я захищала себе та свого сина. Адже більше нема кому!"

 

Жінці з дитиною все ж таки вдалося виїхати, через 30 хвилин:

 

"І ось у мене питання: до кого звертатись у таких ситуаціях? Що робити? Хто може мене, жінку з 6-річною дитиною захистити у цій країні? Від неосудних жінок і стареньких, від агресивного, сповненого гордині  водія, від поліції, яка сама це підтримує та ініціює. Хто мене захистить?

Ми вийшли. Простояли ще 30 хвилин і сіли у 236 маршрутку, якою їхали люди стоячи. І половина з них була без масок! А ми з Остапом – у масках!"

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From