Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

В Підгородненській громаді відбулися заходи до дня народження Тараса Шевченка

В Підгородненській громаді відбулися заходи до дня народження Тараса Шевченка

З моменту народження великого українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченко пройшло вже 207 років, проте кожного року у всіх куточках нашої Батьківщини відзначають цю знаменну дату - 9 березня.

 

В Підгородненській громаді  вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять великого українського Кобзаря Днем шевченківських читань. Саме тому сьогодні, 9 березня, відбулося одразу декілька заходів до дня народження Великого Кобзаря.

 

У Підгородненському міському будинку культури ім.Т.Г.Шевченка відбувся урочистий мітинг «Шевченко – це Україна! Україна – це Шевченко!»

 

На початку заходу до слова запросили секретаря Підгородненської міської ради Романа Михайловича Кучму.

 

Також привітальне слово надали Заслуженому працівнику культури України, члену Національної спілки майстрів народного мистецтва, керівнику аматорського колективу «Чорнобривці» Миколі Лукичу Чирві .

 

 

Під час мітингу було покладено квіти до  пам’ятника Т.Г.Шевченка.

 

 

До участі у заході долучилися й наші колективи: Народний фольклорно-етнографічний гурт «Криниця» та колектив-супутник «Криниченька», Народний ансамбль української пісні «Журавка».

 

У виконанні учасників заходу лунали вірші та пісні на слова великого Кобзаря, історія його дитинства й нелегкого життя. Під час проведення літературно-музичної композиції звучали пісні про Україну, про її народ.

 

 

 

У Підгородненській міській публічній бібліотеці для дітей відбувся огляд літератури «Хай буде славен у віках його безсмертний геній» .

 

 

 

Також бібліотеками села Спаське та клубом було проведено годину поезії "Звучить пророче слово Кобзаря" з нагоди 207-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

 

 

 

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From