Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024

Вийшла друком нова збірка віршів поетеси з Підгородного – Лариси Омельченко

Вийшла друком нова збірка віршів поетеси з Підгородного – Лариси Омельченко

У цьому році вийшла ще одна збірка нашої талановитої землячки Лариси Павлівни Омельченко -  завідувачки історико-краєзнавчого музею ім.О.Коваля .

 

Її поетичний фотоальбом, виданий у 2021 році, має назву «Малюнки на блокпостах».

 

У даній збірці авторка виклала вірші, присвячені боротьбі українського народу з російським агресором, що окупував окремі території нашої держави.

 

В інших поетичних творах Лариса Омельченко згадує історичні й культурні об’єкти рідного міста Підгородного: річку Кільчень, гору Монашку, Вежу, музей, бібліотеку.

 

Окремі її вірші – про цінність і неповторність рідної мови, про важливість історичних знань, про дослідження свого родоводу. Є й також ліричні твори про кохання.

 

На обкладинці збірки надруковано фотоколаж  ще двох місцевих жителів нашої громади: Артема Гузя та Валентини Гузь.  Створена ілюстрація має назву «Дитячі малюнки – захисникам України».

 

За словами авторки, на випуск цієї книги її надихнули школярі селища Обухівка, які запропонували їй написати «громадянську лірику для дітей». Тобто вірші про Україну, її захист від російського агресора, волонтерство, але «такі, щоб легко вчилися напам’ять».  Через рік жінка зустрілася знову з цими дітьми. Тоді маленькі волонтери розповіли їй, що пишуть листи захисникам України, старанно для них малюють , а також збирають смачні гостинці – аби надіслати на фронт.

 

«Мені доводилося спостерігати, з якою радістю воїни Збройних Сил України і добровольчих батальйонів отримували дитячі обереги. Волонтери привозили їм, та й зараз привозять, ляльки-мотанки, паперові й нитяні ангелики, а ще -такі очікувані малюнки!», - пише авторка у своїй збірці.

 

Лариса Омельченко щиро дякує завідувачці бібліотеки смт Обухівка Вікторії Юдіній – за підтримку дитячої ідеї, за місточок прокладений між авторкою та юними читачами. Також слова вдячності авторка висловлює і самим школярам з Обухівки – за участь у фотоілюструванні деяких її віршів, а юним художникам з Підгородного – за малюнки, що склали фотоколаж для обкладинки. Сердечно вдячна авторка й родині Гузь – за створення дизайну для обкладинки збірки.

 

Лариса Павлівна сподівається, що даний поетичний фотоальбом зацікавить абсолютно всіх: як і дитячу, так і дорослу аудиторію.

 

У своїй збірці авторка бажає читачам любити, цінувати та берегти українську мову. Адже це, надзвичайно важливо в умовах агресії Російської Федерації проти нашої держави. Саме цій темі присвячений останній вірш поетеси у ще одній  її збірці "Привітала мати в інтернеті…"

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From