Dark Mode
  • понеділок, 20 Травня 2024

На території Дніпра та області встановили помаранчевий рівень епіднебезпеки: що змінилося

На території Дніпра та області встановили помаранчевий рівень епіднебезпеки: що змінилося

У мерії Дніпра вирішили посилити карантин. Для запобігання поширенню COVID-19 у місті та області встановили помаранчеву зону.

 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру 2 лютого. Головою був заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Помаранчева зона в Дніпрі

Згідно з рішенням місцевої влади, помаранчевий рівень епідемічної небезпеки в Дніпрі почав діяти з 2 лютого. Він попереджає про те, що кількість хворих на коронавірус наближається до критичної позначки.

 

Уже в червоній зоні карантину протиепідемічні заходи суттєво посилюватимуть. Впровадженню цього рівня якраз передує помаранчева зона.

 

Жителям Дніпропетровщини доведеться надалі дотримуватися карантинних обмежень. Окрім цього – носити медичні маски, користуватися антисептиками, тримати соціальну дистанцію та зробити щеплення від COVID-19, якщо хтось іще не зробив.

 

Дистанційне навчання

Найбільше змін помаранчева зона принесла школярам. Так, з 3 по 9 лютого учні 5 – 11 класів загальноосвітніх закладів освіти навчатимуться дистанційно.

 

Учні 1 – 4 класів відвідуватимуть школу в звичайному режимі. Однак батьки мають подбати про дотримання протиепідемічних заходів. Якщо з підозрою на коронавірус буде понад 50% школярів, то в окремих класах чи школи заборонятимуть хворим приходити на заняття.

 

Симптоми Омікрону коронавірус інфографіка
Симптоми Омікрону / Дані: ВООЗ / Інфографіка 24 каналу

 

Якщо понад 20% дітей в одному класі захворіє на грип чи ГРВІ, освітній процес призупинятимуть. Такі зміни передбачені на весь період карантину.

 

На території Дніпра посилять моніторинг за показниками вакцинації від COVID-19. По області в населених пунктах без амбулаторій працюватимуть мобільні бригади, які робитимуть щеплення усім охочим.

 

 

 

 

 

коментар / Reply From